De Hooiberg te Olst

Gemeentebelangen Olst-Wijhe

 

Aan het college van B. en W. van de gemeente Olst-Wijhe

Postbus 23

8130 AA Wijhe

 

3 oktober 2017

 

Betreft: schriftelijke vragen:  situatie sportcafé/kantine in de sporthal “de Hooiberg” te Olst.

 

De fractie van Gemeentebelangen heeft kennis genomen van de situatie rondom het sportcafé/kantine in de sporthal “de Hooiberg” te Olst.

De uitbater van het sportcafé kan zijn bedrijf in onvoldoende mate exploiteren en (letterlijk) daarnaast ondervinden de huidige bewoners van de voormalige bedrijfswoning naast het sportcafé geluidsoverlast van het sportcafé.

Er is nu een onwenselijke situatie ontstaan waarbij zowel de ondernemer als de buren de dupe lijken te worden van deze situatie.

Het sportcafé bij “de Hooiberg” heeft een belangrijke functie voor de dorpen Olst en Boskamp.

De fractie van Gemeentebelangen Olst-Wijhe pleit ervoor om een exploitabel sportcafé bij de sporthal “de Hooiberg” te behouden en voor de bewoners van de voormalige bedrijfswoning een prettige leefomgeving te realiseren.

Daarom heeft de fractie van Gemeentebelangen de volgende vragen:

 

  1. Kan het college uitleggen waaruit deze situatie is ontstaan tussen primair bewoner en huurder, maar secundair ook de gemeente, als bevoegd gezag, vergunningverlener ect.?

 

  1. Is het college bereid samen met de ondernemer en de bewoners van de voormalige bedrijfswoning naar een leefbare oplossing te streven en aan welke maatregelen denkt het college, alsmede op welke termijn?

 

  1. Is het college het met Gemeentebelangen eens dat het sportcafé, als enig volwaardig café in Olst, een belangrijke functie heeft voor de inwoners en verenigingen en dat deze voorziening niet mag verdwijnen. Aan welke maatregelen denkt het college?

 

Met vriendelijke groet,

 

Gemeentebelangen Olst-Wijhe

 

Gerda Hulleman

fractievoorzitter

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws Fractie. Bookmark de permalink.