Jarco van der Stege

Ik ben in de gemeente Olst-Wijhe geboren. Om precies te zijn in het prachtige buurtschap Herxen. Daar ben ik ook opgegroeid. Na ons huwelijk hebben we even in Zwartsluis en daarna een poosje in Hasselt gewoond. In 2007 zijn we als gezin, met ondertussen 3 kinderen, terug gekomen in Herxen en zijn gaan wonen in mijn ouderlijk huis. Het is er prettig wonen, werken en ontspannen.

Sinds mei 2018 ben ik actief als zelfstandig ondernemer. Ik help bedrijven (groot en klein) hun administratieve processen te verbeteren door een eerste vorm van automatisering door te voeren. In de praktijk wordt hiervoor vaak MS Excel gebruikt. Ik word erg blij van de vooruitgang die hierdoor wordt gevoeld door de mensen op de “werkvloer”.

Maatschappelijke betrokkenheid en -verantwoordelijkheid vind ik erg belangrijk. Ik heb in de Hervormde Gemeente Hasselt en Windesheim jarenlang deel uitgemaakt van de kerkenraad. In Hasselt als Diaken en in Windesheim als Ouderling-Kerkrentmeester. Ook heb ik een aantal jaren als penningmeester in het schoolbestuur van de basisschool in Laag-Zuthem gezeten. Dit alles vond ik erg mooi om te doen en gaf veel voldoening. Voor mij als persoon was dit erg leerzaam en ik kan het iedereen aanraden om maatschappelijk actief te zijn.

Lid te worden en actief te zijn binnen Gemeente Belangen past daar ook bij. Vooral dat we een lokale partij zijn spreekt mij erg aan. Dit geeft veel ruimte voor eigen inbreng waardoor er een partij ontstaat met een mooie eigen lokale kleur. Het mooie aan de lokale politiek vind ik het samen zoeken naar oplossingen voor maatschappelijke problemen. Al dan niet lokaal van aard.