Bestuur

Het bestuur van Gemeentebelangen Olst-Wijhe houdt zich bezig met het goed besturen van de vereniging. Hierbij horen onder andere een goed financieel beleid, ledenwerving, organisatie van de algemene ledenvergaderingen en natuurlijk verkiezingen.

Heeft u interesse om mee te helpen? Neem dan contact op met het bestuur via de contact pagina.

Het bestuur bestaat uit:

Mariaan Niemeijer | Voorzitter

Geboren te Olst op 15 december 1942 en woon nog steeds in Olst.

Sinds de oprichting van Gemeentebelangen ben ik vanaf de kieslijst op plaats 30 naar boven “geschoten ”naar plek 1. Eerst bij GB Olst als raadslid en later bij GB Olst-Wijhe.

Ruim 26 jaar als raadslid/fractievoorzitter de belangen van de burger van Olst-Wijhe zo goed mogelijk behartigd. Als dank hiervoor tot Lid van Verdienste van Gemeentebelangen en ook hiervoor Koninklijk onderscheiden tot lid van Verdienste in de Orde van Oranje Nassau.

Mijn werkzame leven speelde zich af in de ICT met als basis mede hiervoor de studies Systeem analist/ontwerper, Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Directievoeringen en enkele hobby cursussen zoals b.v. het Horeca vakdiploma mede t.b.v. Sportclub Overwetering.

Werkzaamheden vonden plaats van Groningen tot Amsterdam als interim manager en het reorganiseren en automatiseren van de financiële administraties bij bedrijven.

Naast werk heb ik mij ingezet als penningmeester/wnd voorzitter bij Overwetering, voorzitter van ABC (boksver.) Deventer, voorzitter WV Salland.

Jan Bos | Penningmeester

Geboren en opgegroeid ben ik in Olst. Inmiddels ook al meer dan 10 jaar gepensioneerd na meer dan 40 jaar werkzaam te zijn geweest in diverse administratieve/financiële functies, o.a. bij de gemeente Deventer.

 

Na een jaar afkicken ben ik gaan kijken of er mogelijkheden waren om als vrijwilliger een gedeelte van de vrijgekomen tijd in te vullen en ook iets te kunnen betekenen voor de gemeenschap. Zo ben ik lid geworden van de Videogroep Olst-Wijhe, onderdeel van het Olster Erfgoed waar we zowel filmen, onze gemaakte films monteren als elkaars kennis zoveel mogelijk gebruiken en veel van de films ook presenteren aan het Olster publiek.

 

Daarnaast heb ik me aangesloten bij Plaatselijk belang, een club die een aardige koppeling legt tussen politiek en burger, zit ik in het bestuur van de “Winkel van Daar” die in het Holstohus is gevestigd en ben momenteel als werkgroep lid betrokken bij de herinrichting van het verouderde kerkplein in Olst. En sinds kort dus ook actief bij Gemeentebelangen Olst-Wijhe betrokken als penningmeester, de partij waar ik lokaal al vele jaren mee in zee ben gegaan omdat zij zich vooral richt op de belangen van alle inwoners van onze gemeente zonder daarbij rekening te hoeven houden met rechtse of linkse politieke achtergronden.

Rietje Kuipers – van Dalen | Secretaris

Na mijn opleiding aan de Pedagogische Academie kreeg ik ruim 40 jaar geleden mijn eerste baan als onderwijzeres aan de Ter Stegeschool in Olst en kwam ik ook te wonen in deze mooie gemeente aan de IJssel.  Na een kleine periode ergens anders te hebben gewoond, i.v.m. werk toch weer teruggekeerd naar deze prachtige regio in Salland en ben nu al meer dan 25 jaar woonachtig op de Boskamp.  Omdat deze gemeente mij na aan het hart ligt ben ik vrijwilliger bij de (toen nog) VVV Olst geworden en aansluitend in het bestuur van de Touristinfo Olst-Wijhe als secretaris gekomen. Nadat ik gestopt was met werk op school ben ik toch nog zijdelings hierbij betrokken als  vrijwilliger Scholencommissie bij Muzieknetwerk Salland dat instrumentaal muziekonderwijs binnen de basisschool  verzorgt.

Mijn politieke voorkeur gaat uit naar Gemeentebelangen Olst-Wijhe, omdat deze partij niet links of rechts is, maar kijkt naar wat het beste is voor deze gemeente en zijn inwoners.

Design by Gemeentebelangen Olst-Wijhe
©2021

Privacy Policy